Salsa dansen bij Total Dance

Wil je graag Salsa dansen in Breda? Dan zit je bij Total Dance goed. Wij geven les in de twee populairste stijlen: Salsa LA en Salsa Cubana. Waar Salsa LA wordt gekenmerkt door snelle, flitsende figuren en veel draaipatronen, staat Salsa Cubana voor los, vrij en veelzijdig dansen.

 

Verschillende Salsa stijlen

 

De vertaling van het Spaanse woord “Salsa” is letterlijk saus. De muziek is een mengelmoes van Caribische, Spaanse, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse ritmes. Net als de muziek maakt de Salsa dans gebruik van danselementen uit verschillende dansstijlen. Salsa is veelzijdig, uniek maar vooral ook leuk om te doen!

 

Waarom Total Dance?

 

Bij Total Dance willen bij onze dansers vooral het plezier in de salsa dans stimuleren. Jouw plezier en ontwikkeling staan voorop. Onze Salsa lessen in Breda worden verzorgd door ervaren dansdocenten, die stuk voor stuk jou met een gezonde dosis humor en plezier de Salsa dans leren te beheersen. De aanwezigheid van voldoende assistenten in de les zorgt ervoor dat je voldoende begeleiding of juist extra uitdaging krijgt, zodat jij op jouw eigen tempo Salsa eigen kunt maken. Ben je geïnteresseerd in Salsa La of Salsa Cubana lessen in Breda? Bekijk onze salsa agenda voor de data en de lesuren. We hebben verschillende dagen in de week wanneer we Salsa aanbieden.

SALSA LA

Wereldwijd de bekendste Salsastijl. De Salsa LA wordt gekenmerkt door snelle, flitsende figuren en veel draaipatronen. De meeste figuren zijn zo ontwikkeld dat je ze met iedere partner kan uitvoeren. Met de Salsa LA kan je letterlijk de hele avond op de dansvloer staan!

Wat ga je leren?

Beginners

Je leert de klassieke basisstijl. Je ontwikkelt je op vier vlakken: alleen dansen, leiden en volgen, gezamenlijke figuren opbouwen en improviseren. Veel persoonlijke aandacht, duidelijk structuur, veel herhaling en ruimte voor vragen zorgen ervoor dat je het snel onder de knie krijgt en veel plezier beleeft.

Improvers / Intermediate

Wij gaan jou en je danspartner uitdagen met complexere dansbewegingen. Je leert technischer te dansen met de modulen ritme & timing, leiden & volgen en improvisatie. Je gaat ontdekken dat je steeds sneller wordt in het schakelen tussen figuren en dat je meer danspatronen onthoudt. Tijdens de module styling gaan wij je bewegingen mooier maken.

Advanced

De voorgaande modulen worden uitgebreid. Je gaat kennismaken met de modulen muzikaliteit, salsa on 2 en spinning technieken. Je gaat kennismaken met fundamentele stylen uit de Reggaeton, Guaguanco, Boogaloo, Salsa Romantica en Salsa Dura. Alles is erop gericht om je dansconditie en dansintelligentie naar het hoogste niveau te brengen.

SALSA CUBANA

Muzikaal, “Los” en “Vrij” zijn de drie woorden die de Cubaanse Salsa het beste omschrijven. De Afro-Cubaanse cultuur en geschiedenis zitten diep geworteld in de dans met als resultaat dat de Cubaanse Salsa een veelzijdige dans is waar je jouw hart en ziel in kwijt kan!

Wat ga je leren?

Beginners

Tijdens de beginners cursussen bouwen we samen met jou aan een goede basis. Je krijgt een mix van typisch Cubaanse passen en figuren. Je leert de technieken van het leiden en het volgen en hoe je samen danst op het juiste ritme.

Improvers / Intermediate

De figuren worden complexer en je gaat meer gebruik maken van wat wij de “Casino Step” noemen. De Afro-Cubaanse invloeden komen steeds meer naar voren tijdens de dans. “Body Movement” wordt steeds belangrijker!

Advanced

De Afro-Cubaanse invloeden worden steeds meer gecombineerd met de salsafiguren en je leert op andere tellingen te dansen waardoor je vrij wordt om je eigen “saus” over je dans te gieten. Je danst letterlijk zoals alleen jij dat kan!

Neem contact met ons op

Iedereen kan leren dansen maar bij Total Dance leer je veel meer dan alleen dat; je leert je maximaal plezier halen uit je dans. Wij geloven echter dat dans nog veel meer kan doen. Maar dat kan je beter ervaren tijdens onze lessen! Wil je je inschrijven voor een proefles, heb je nog vragen of wil je gewoon een keer langskomen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of stuur een mailtje naar info@totaldance.nl. Bij Total Dance helpen we je graag!

Bekijk ook onze andere dansstijlen

BACHATA

KIZOMBA

Salsa leren dansen?

Start met de cursus Salsa en ervaar het plezier en de gezellige sfeer van het dansen!