Wat is Bachata ?

De Bachata kent zijn oorsprong in de Dominicaanse Republiek. Deze dans bestond uit veel voetenwerk, waarbij je vooral op de plaats danste. Door de jaren heen heeft de Bachata zich verder ontwikkeld en zijn er diverse stromingen ontstaan. Elke stroming kent zijn eigen manier van dansen en is daardoor uniek.

 

Bachata leren dansen? Bij Total Dance kun je twee Bachata stijlen volgen: Bachata Moderna en Bachata Fusion.

BACHATA MODERNA

Deze Bachatastroming wordt met name gekenmerkt door de moderne muziekstijl. De Bachata Moderna laat voor een deel de traditionele danswijzen los en leent elementen van andere dansen om de figuren aan te kleden.

Wat ga je leren?

Beginners

Je leert de klassieke basisstijl. Je ontwikkelt je op vier vlakken: alleen dansen, leiden en volgen, gezamenlijke figuren opbouwen en improviseren. Veel persoonlijke aandacht, duidelijk structuur, veel herhaling en ruimte voor vragen zorgen ervoor dat je het snel onder de knie krijgt en veel plezier beleeft.

Improvers / Intermediate

Op dit niveau gaan we de figuren complexer maken. Je maakt een verdiepingsslag op Styling, leiden en volgen, connectietechnieken en shines. We leren jou langere figuren onthouden.

Advanced

Je gaat uitgedaagd worden met het zelfstandig in elkaar zetten van voetenwerk op Dominicaanse en moderne Bachata. Je gaat in koppel maar ook in groepsformatie aan de slag met complexe figuren. Het mooi dansen krijgt veel meer de aandacht.

BACHATA FUSION

De naam van deze Bachatastijl zegt het al. Bachata Fusion is een mix van verschillende Bachatastijlen maar de dans leent ook figuren en combinaties van andere dansen als Tango en Salsa. Als je van veelzijdigheid houdt is Bachata Fusion jouw dans!

Wat ga je leren?

Beginners

Je begint vanaf “nul” en bouwt een goede Bachatabasis op. Je leert het ritme van de Bachata herkennen en hoe je erop kunt dansen. Om een goede basis te ontwikkelen ligt de nadruk op leid- & volgtechnieken en werk je aan je balans. Verder krijg je uitleg over de verschillende stromingen in de Bachata.

Improvers / Intermediate

Hier ga je een begin maken aan het fuseren van de verschillende Bachatastijlen. Nu je de Bachatabasis goed onder de knie hebt kan de aandacht worden gericht op het maken van complexere combinaties. Je leert hoe je vloeiend het ene figuur in het andere figuur over kunt laten gaan.

Advanced

Op dit niveau ligt de focus op muzikaliteit. Je leert de ritmewisselingen, de nadrukken en nuances in de muziek te herkennen en te gebruiken in de uitvoering van je figuren. Met de kennis die je bij de Advanced opbouwt kan je alle geleerde figuren een geheel eigen smaak geven!

Bekijk ook onze andere dansstijlen

SALSA

KIZOMBA

Bachata leren dansen?

Start met de cursus Bachata en ervaar het plezier en de gezellige sfeer van het dansen!